Nu är våra nya bilar snart på plats. De är automat, så nu kommer vi snart att kunna hjälpa både er som vill ta ett körkort för automat men såklart även för manuell bil.

Hos oss kan du få hjälp när det gäller körkort för både personbil, moped och släp. Vår strävan är att anpassa utbildningen efter det du behöver och din inlärningstakt och förmåga. Vi erbjuder dig teorilektioner, datortest, distanstest och individuell teorihjälp om det är vad du behöver.

AM-moped

Tänk vad härligt att kunna vara fri och oberoende och köra moped var och när du vill. Vi hjälper dig gärna att ansöka om körkortstillstånd. Vi finns tillgängliga för detta på måndagar 17:00-18:30. Tänk på att du kan börja din utbildning redan när du är 14år och 9månader, då blir det inte så stressigt att lära dig det du behöver kunna.

Vi erbjuder AM-kurser med de obligatoriska 12 timmarnas utbildning = 8 timmar teori och 4 timmar körning.

Lektion 1 = Moped och Miljö

Lektion 2 = Människan

Lektion 3 = Stadskörning

Lektion 4 = Landsvägskörning

Under lektionerna utgår vi från bilder, filmer, det du läst inför lektionen och diskuterar hur du bäst kan klara din utbildning och ditt liv i trafiken. Körutbildningen innefattar gemensam manöverkörning på bana, därefter körning i trafik där var och en bokar sina övriga lektioner.

Priset på kursen är 4 800 kr och innefattar teorikursen, digitalt material, frågor och den obligatoriska körningen. Betalning sker lämpligast via BG 798-1277 eller Swish 123 615 53 52, märk med ditt namn och AM.

Släp utbildning

Från och med januari 2013 har vi fått två olika körkort för tungt släp. Med ditt B-kort får du köra alla släp under 750 kg och en släp kombination med sammanlagd totalvikt på 3500 kg.

B96 – utökat B-kort, ger dig rätt att köra en kombination med en sammanlagd totalvikt 4 250kg. B96-utbildningen är en praktisk utbildning som avslutas med ett körprov som innehåller säkerhetskontroll, manövrering såsom backning runt gathörn samt körning i stads- och landsvägstrafik med inriktning på en miljöanpassad körning.

BE – Utbildning och prov för BE består av både teori och praktik. Vi brukar ordna teorikvällar som hjälp och stöd för dina studier. Därefter körning efter dina behov.

Teori

Teori- och körprov gör vi på Trafikverket i Malmö. Teorikursen är naturligtvis frivillig men lektionerna inriktar sig på fördjupning av de kunskaper du kan få i boken. Den hjälper dig med hur du använder dina teoretiska kunskaper i körningen. Detta kan förmodligen förkorta din körutbildning.

Lektion 1: Människan i trafiken och miljö

Lektion 2: Bilen och att köra i trafik.

Lektion 3: Stadstrafik.

Lektion 4: Landsvägskörning, mörker, halka.

Teorikursen är rabatterad i våra startpaket!

Risk utbildningar för B-körkort

Risk 1

När vi har en Risketta med lediga platser på lägger vi ut det här, anmälan sker på info@svedalatrafikskola.se.

Den teoretiska delen behandlar riskerna med alkohol, droger, trötthet och andra riskbeteenden i samband med bilkörning.

Risk 2

Körning på Bulltofta trafikövningsplats med inriktning på riskupplevelser. Vi börjar i säkerhetshallen där du bland annat får krocka i 7 km/h och får känna på krafterna i en voltad bil. Därefter går vi in i teorisalen för genomgång av övningarna för att sen gå ut och uppleva riskerna vid halt väglag.

Riskutbildningarna måste vara genomförda innan teoriprovet.

Ska ni övningsköra privat?

Då har vi den obligatoriska handledarutbildningen. Maila för anmälan på info@svedalatrafikskola.se. Anmälan är bindande. Avbokning sker senast 2 vardagar före kurs.

Kommande kurser: 5/9 17:00 26/9 17:00 17/10 17:00 7/11 17:00 28/11 17:00 19/12 17:00
Vill du boka plats redan nu kan du höra av dig via mail info@svedalatrafikskola.se. Följande info behöver vi på samtliga deltagare: namn, personnummer, mobil och mail.

Handledarutbildning är den kurs handledare och elev måste gå för att kunna övningsköra privat. Den obligatoriska utbildningen är på 3 timmar. Hos oss handlar den om reglerna kring övningskörning och hur man kan planera sin övningskörning och lägga upp delövningarna. Utbildningen genomsyras av miljö och risktänkande.

Vi har handledarutbildning ungefär var tredje tisdag kl 17.00. Det krävs föranmälan och att du visar upp giltig legitimation.

Kursen kostar 400kr/person. Handledarboken som är till för handledaren kostar 50kr

Handledarutbildningen varar i fem år- så har du varit på utbildning under den tiden så behöver du inte gå utan söker bara Handledartillstånd för dig och din nya elev hos Transportstyrelsen. Eleven måste ha ansökt om körkortstillstånd för att myndigheten ska pröva din ansökan om Handledartillstånd.

Vi hjälper gärna till med synundersökningen. Färdiga Paketpriser gör det lite billigare för dig. På trafikskolan kan du göra syntest. Vi är medlemmar i STR ( Sveriges Trafikutbildares Riksförbund ) vilket alltid ger oss möjlighet till kontinuerlig vidareutbildning som kommer till nytta för just dig.

Skolans lärare är naturligtvis utbildade i ECO-driving för att kunna lära dig köra ekonomiskt och miljövänligt. Utöver att det ingår som en övergripande del i körkortsutbildningen så erbjuder vi ECO-utbildning till privatpersoner och företag.

I vår policy ingår en strävan efter att varje lektion ska anpassas efter elever: elevens lärostil, förmåga till kunskapshämtning och självklart var i körkortsutbildningen man befinner sig.